Oppråkka folkemusikk og vel så det!

Om oss

En smak av folkrock fra Vesterålen

Folkbandet TooRaLoo har ord på seg for å være en lystig gjeng. Høgt tempo,fengende melodier, og gode tekster. Alle burde ha et TooRaLoo til å slå an tonen i et feststemt lag! Men bandet tar gjerne en nedroa romantisk ballade eller en smygende folketone om det er stemning for det.

TooRaLoo har fotfeste i Vesterålen i Nord-Norge. I vel 12 år har gruppa formidla tekster og toner med gjenklang i dette mangfoldige øylandskapet. Noe har kommet med Golfstrømmen vestfra, noe er fra vår egen musikktradisjon, og noe er nytt og heimlaga. Her er krysning mellom americana, folk punk og ballader, og særlig slår bandets hjerte for det irske tonebildet. 

Helt fra starten har TooRaLoo hatt et mannskap på seks, og bortsett fra trommisen har det ikke vært utskiftinger alle disse åra. Bandet har stått på de fleste scener i Vesterålen og har frekventert nærliggende herligheter som Lofoten, Tromsø, Harstad, Mørsvikbotn og Donegal. I forbindelse med lansering av studioinnspillinger har TooRaLoo vært gjest i NRK’s Musikk under Polarhimmelen, og var 2017 Ukens artist i NRK Nordland. Utdrag fra en konsertomtale på Vesterålen online 2018:

Ja, TooRaLoo «e’ nokka helt førr sæ sjøl». Dette bandet er et av Vesterålens beste liveband, uansett genre. (…) Geir Remens Hemmelvær burde vært Vesterålens nasjonalsang. (…) Leif Egil Barth på fele og Tim Challman på fløyter er rene attraksjoner som løfter bandet opp til en plass på folkhimmelen. Intet mindre.

Bandet

Leif Egil

Leif Egil

"Folkemusikeren"

Fele

Tor Håkon Gabriel

Tor Håkon Gabriel

"Hardrockeren"

Slagverk

Tim

Tim

"Jazzmusikeren"

Saksofon, fløyter, vokal

Viggo

Viggo

"Dansemusikeren"

Vokal, mandolin, gitar

Royer

Royer

"Poprockeren"

Bass, vokal

Geir

Geir

"Singer-Songwriteren"

Hovedvokal, gitar, banjo og bodhran