Oppråkka folkemusikk og vel så det!

Utgivelser

Musikken vår

det va hit vi lengta coverbilde

2020

Det va hit vi længta

Minne om ei varm sommarnatt er utgangspunktet for denne visa. Kameraten min og jeg hadde tatt oss opp på et av fjellene i Hadsel. Vi skulle flytte heimefra, og dette var en avskjedstur. Det glitra i himmelranda, og vi så fram til nye spennende opplevelser. Men vi svor på at vi en gang skulle bosette oss her for godt. Mange år senere satt vi og mimra: «Det var her vi vesste kor stian gjekk hæn, og kæn så va unna kæn. Det va her de bodd de vi aldri kunn glæm, det va hit vi længta når vi længta hjæm.» Teksten er skrevet av Geir Remen, arrangementet er av Leif Egil Barth og låten er produsert av Øystein Lunde Ingvaldsen.

dans førr han pappa av tooraloo - albumcover

2019

Dans førr han pappa

Utgangspunktet for denne låten er den engelske folkevisa Dance to your daddy, men den nordnorske teksten er helt fristillt fra originalen. Den er diktet inn i et nordnorsk univers, der lillegutten og mor hans venter på at far skal komme heim fra havet. Gutten danser førr han pappa, mor hans klapper takten, og nede i fjæra ligger støa og venter på at båten skal komme. Teksten er skrevet av Geir Remen, melodien er den tradisjonelle, men den er blandet med den folkelige danselåten Reel Beatrice. Arrangementet er ved Leif Egil Barth.

gaute sin sang av tooraloo - albumcover

2018

Gaute sin sang

TooRaLoo framstår vanligvis med heftig opprocka folkemusikk – og vel så det. Men innimellom roes det hele ned med mykere toner. Slik er «Gaute sin sang». Det er en voggesang. En robåt glir inn mot Drømmeland – og en rolig sang under stjernene. Tekst og melodi er skrevet av Geir Remen. Arrangementet er av Leif Egil Barth. Skjalg Bjørstad er leid inn med sitt musettetrekkspill for å skape den riktige drømmestemning. Grunnopptaket ble gjort i Store Studio i Bodø høsten 2011 under teknisk ledelse av Håvard Christensen. Seinere er låten bearbeidet noe i Jens Sundbøs Tidsmaskinen lydstudio i Stokmarknes.

Hemmelvær av tooraloo - albumcover

2017

Hemmelvær

«Te Hemmelvær blås det en vanskelig vind, men lura du Satan så seila du inn. Ja, skjærran e mange og leia e smal, men i værret e stilla og lufta så sval.» Det sies at mange fiskere ender der etter sitt jordiske liv, og det er et godt sted å være. På coverbildet er båten på vei. Maleriet er av Peder Balke. Teksten om Hemmelvær er skrevet av Geir Remen, og melodien er en irsk folketone – bearbeidet og noe komplettert av Leif Egil Barth. Opptaket ble gjort i Store Studio i Bodø høsten 2011 under teknisk ledelse av Håvard Christensen, og med noe teknisk bistand av Jens Sundbø. I 2016 ble det laget en video til visa. Ansvarlig for dette er NOUS FILM, som består av Iver Jensen og Hanna Suni. De har framstilt en slags drøm om første etappe mot Hemmelvær. Mens hovedpersonen er underveis går fortellinga om målet for reisa.

Reisa fra Stokmarknes

2016

Reisa fra Stokmarknes

TooRaLoo gikk høsten 2015 i studio og spilte inn den nordnorske varianten av visa The Leaving of Liverpool. Bortsett fra at sjøfartsbyen Liverpool er erstattet med hurtigrutebyen Stokmarknes, er innholdet stort sett det samme. Den handler om en av de utallige sjøfolk som tok farvel med sin kjære, og reiste ut i verden fra kaikanten. I de første tiårene etter andre verdenskrig var hyrekontoret på Stokmarknes et av de mest aktive i Norge. Teksten er skrevet av Geir Remen, melodien er tradisjonell, og arrangementet er av TooRaLoo. Det er laget en video til låten. NOUS FILM v/ Iver Jensen og Hanna Suni har ansvaret for den. Opptakene er gjort av Jens Sundbø i Tidsmaskinen lydstudio, Stokmarknes 2015. Coveret er del av Kjell Nergårds maleri i Hurtigrutens Hus, Stokmarknes.